Postopek čiščenja

Čistilna naprava deluje na osnovi WSB® postopka oziroma postopka lebdeče posteljice s prezračevanjem. Deset tisoč inštaliranih naprav od leta 1999 deluje po tem postopku na v 4 celinah. Tehnologija ne vrača usedlega blata v bioreaktor, a kljub temu zagotavlja visoko stopnjo čiščenja, gre za čisti postopek čiščenja s pomočjo biofilma.

V betonski posodi ni nikakršnih električnih delov, kar zagotavlja visoko varnost in optimalne pogoje za delovanje. Vsi deli v posodi so iz umetnega materialna ali nerjavečega jekla. Betonske posode so narejene iz posebnega, na sulfate odpornega betona in imajo izjavo proizvajalca o vodotesnosti.

NA NARAVNIH PROCESIH TEMELJI VISOKA TEHNOLOGIJA:                                            

 1. Primarni usedalnik: Vanj priteka komunalna odpadna voda iz gospodinjstev. Prične se primarno čiščenje, trdi delci in blato se tukaj odložijo, delno prečiščena voda pa odteče. Usedlo blato se postopoma razgradi, tako da na koncu ostane mulj.

 2. Lebdeča posteljica: V čistilni napravi osnovne velikosti za 4 PE je približno 30.000 delcev Kaldnes s skupno površino cca. 250 m2, na kateri se razrastejo mikroorganizmi. Biofilm skrbi za razgradnjo škodljivih snovi v odpadni vodi.

 3. Prezračevanje: V nekaj minutnih intervalih zunanja črpalka dovaja zrak v bioreaktor, kar pospešuje delovanje mikroorganizmov. Dvigovanje zraka meša umazano vodo in delce Kaldnes. Zaradi vpihovanja zraka in mirovanja se izmenjujejo procesi aerobnega in anaerobnega čiščenja.

 4. Naknadno čiščenje: Iz bioreaktorja prečiščena voda se tukaj umiri, usedlina ponikne na dno. S pomočjo betonskega lijaka drsi proti sifonu.

 5. Sifon: S pomočjo vpihovanega zraka se usedlina prečrpa v primarni usedalnik.

 6. Iztok: Prečiščena voda odteka iz posode. Odprtina pri iztoku omogoča jemanje vzorcev prečiščene vode.

Kompresor za vpihovanje zraka in krmiljenje sta instalirana v zunanji omarici ali v objektu v pomožnem prostoru: kurilnica, drvarnica, klet...

Povpraševanje

Želite več informacij o bioloških čistilnih napravah WSB?

Izpolnite obrazec za povpraševanje ali pa nam pišite na email ekokult@ekokult.com.

in z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja ter se dogovorili za brezplačni ogled terena vkolikor je to potrebno. - See more at: http://www.ekokult.com/Prodajniprogram/Biolo%C5%A1ke%C4%8Distilnenaprave/Prednosti.aspx#sthash.e7wbc70Q.dpuf

Lahko pa nas pokličete tudi na telefon

07 35 66 914