Izdelki za rabo deževnice

V naši ponudbi imamo široko paleto izdelkov za rabo deževnice.

SAMOČISTILNI FILTER je sestavljen iz inox lamel z režami 400µm v PEHD ohišju. Služi kot grobi filter, ki se montira v samem zbiralniku. Zaradi inovativne zasnove prepusti do skupno 98% deževnice. Pomembno je, da do določene izgube prihaja le ob večjih plohah, medtem ko je pri večini padavin izkoristek 100%. Pri manjšem deževju se grobi delci ustavijo na filtru. Ob nalivih, ko je dotok vode velik, curek vode z vrtinčenjem spere grobe delce in jih odplakne skozi preliv.

                                                                

Samočistilni filter

KOŠARA služi za grobo čiščenje vode (listje). Smeti iz košare praznimo sami.

      

Košara za grobo čiščenje, šoba za spiranje filtra

Opcijsko je mogoče dobaviti tudi PROTIPOVRATNO LOPUTO kot zaščito pred vdorom tuje vode ali malih živali v posodo ter ŠOBO za spiranje filtra.

FILTRI so najpogostejši za gospodinjstva in so velikosti DN100 za površine streh do 300m2. Za večje površine so ne voljo filtri za cevi premera 150, 200, 300 in 400 mm.

UMIRJEVALNIK VODE se namesti na vtoku vode na dnu zbiralnika. Služi za preprečevanje dvigovanja in mešanja usedline. 

ČRPALNI MODUL predstavlja celovito rešitev za rabo deževnice, saj vsebuje ustrezno črpalko, krmiljenje, protipovratni ventil ter priključke za sesalno cev, za priključitev na vodovodno inštalacijo ter vodovodno omrežje, v kolikor bi bil zbiralnik deževnice prazen. Vse skupaj je pričvrščeno na konzoli z estetskim protihrupnim zaščitnim pokrovom.

ČRPALKE so lahko potopne ali zunanje, različnih moči in pretokov, ki jih krmili ustrezno KRMILJENJE s protivratnim ventilom. Sesalne cevi so iz visokoodpornih gibljivih cevi in zaključujejo s filterno mrežico ter plovcem. Za bolj zahtevne ali tiste, ki jim je deževnica edini vodni vir, nudimo PRIKAZOVALNIK NIVOJA VODE z ustrezno sondo.

      

Potopna pumpa, krmiljenje in plovec s filterno mrežico